CUIAVIA Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Inowrocławiu

Jogurt dostarcza naszemu organizmowi m.in. wysokowartościowe białko, witaminy i składniki mineralne, a w tym łatwo przyswajalny wapń. Nic więc dziwnego, że można było go znaleźć w menu starożytnych Babilończyków. Poprzez dodatek bakterii Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus ogromną zaletą jogurtów jest również korzystny wpływ na skład flory jelitowej. To bardzo istotne dla zdrowia układu trawiennego. Jej nieprawidłowy skład przyczynia się bowiem do powstawania uciążliwych i niebezpiecznych problemów trawiennych. W produkcji jogurtu nie stosujemy żadnych substancji stabilizujących , a jedynym zagęstnikiem przez nas stosowanym jest odtłuszczone mleko w proszku co sprawia ,że produkt ten jest bardzo chętnie spożywany przez wszystkie grupy konsumentów. Szczególnie tych ,którzy szukają produktów naturalnych.

NOWOŚĆ!!!
Jogurt typ grecki kubek 250g
 
Wartość energetyczna w 100g: 561kJ (124 kcal) 

Jogurt naturalny kubek 
150g i 350g

Wartość energetyczna w100g:
260kJ (62kcal)

Jogurt truskawkowy kubek 150g


Wartość energetyczna w 100g: 356kJ (85kcal)

Jogurt brzoskwiniowy kubek 150g


Wartość energetyczna w 100g: 356kJ (85kcal)