Sery twarogowe niedojrzewające kwasowe (tzw. białe). Charakteryzują się przyjemnym zapachem i smakiem oraz pastowatą strukturą. Świetnie smakują z pełnoziarnistym pieczywem. Można z nich przyrządzać pasty, nadziewać naleśniki, pierogi itp. Stanowią źródło pełnowartościowego lekkostrawnego białka zwierzęcego, wapnia o wysokiej biodostępności i innych soli mineralnych, witamin głównie z grupy B, kwasu mlekowego i mikroflory oddziaływującej korzystnie na zdrowie człowieka.
Twaróg chudy
Wartość energetyczna w 100g: 400kJ (95 kcal)
Twaróg półtłusty
Wartość energetyczna w 100g: 520kJ (124kcal)
Twaróg tłusty
Wartość energetyczna w 100g: 704kJ (168kcal)
Twaróg półtłusty krajanka
Wartość energetyczna w 100g: 707 kJ(168kcal)
Twaróg tłusty klinek
Twaróg półtłusty krajanka pakowany w pergamin
Wartość energetyczna w 100g: 520Kj (124 kcal
Twaróg półtłusty trzykrotnie mielony
Wartość energetyczna w 100g: 520kJ (124 kcal)
Twaróg Śmietankowy Tradycyjnie pakowany w pergamin. Otrzymany z najwyższej jakości mleka pochodzącego z gospodarstw stałych dostawców Cuiavii Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Inowrocławiu . Produkowany z mleka pasteryzowanego na bazie naturalnego zakwasu metodą samoczynnego odcieku serwatki dzięki czemu otrzymano wyjątkowo delikatną konsystencję oraz artomatyczny, łagodny i pełny smak. Bez konserwantów, barwników , aromatów i stabilizatorów. Ze wzgledu na swój łagodny smak i delikaną konsystencję idealny do kanapek, past , kremów i tradycyjnego gziku.